11
elo

Maailman suurimmat talkoot 14.-20.9.

Pirityiset ry kutsuu alueensa kaikki toimijat mukaan Maailman suurimpiin talkoisiin, jotka järjestetään 14.–20. syyskuuta 2015. Tavoitteena on kerätä koko Suomessa viikon 38 aikana yhteensä miljoona talkootuntia nuorille, nuorten hyväksi tai nuorten tekemänä. Jo tunti riittää osallistumiseen – toki enemmänkin saa tehdä.

Voitte osallistua tempaukseen järjestämällä omat talkoot, osallistumalla muiden talkoisiin ja/tai haastamalla lisää porukkaa miljoonajahtiin. Talkoiden aihe on melko vapaa: nuoret saavat tehdä mitä vaan talkoita ja entiset nuoret talkoita, jotka jotenkin hyödyttävät nuoria. Tempauksen teema toimii siis kaksisuuntaisesti: nuoret talkoilevat itse ja heidän hyväkseen tehdään konkreettisia tekoja. Talkoiden ja talkoosuoritusten pitää tapahtua 14. ja 20.9. välisenä aikana, muuten päivä ja ajankohta on oma valintanne.

Maailman suurimpiin talkoiden tunteja voi kerryttää vaikkapa siistimällä kylän urheilukentän, kunnostamalla nuorten käyttämää harrastustilaa tai järjestämällä jonkin tapahtuman nuorille. Tartu haasteeseen ja järjestä yhdistyksesi, seurasi tai oppilaitoksesi kanssa talkoot.

Sivusto maailmansuurimmattalkoot.fi palvelee alustana, jossa ilmoitetaan talkoista ja ilmoittaudutaan niihin, haastetaan talkoilemaan ja kerätään talkootunteja. Käy tutustumassa ja innostu! Somessa voit levittää hyvää sanomaa hashtagilla #tuntitalkoita, jolla korostetaan sitä, että tuntikin on tarpeeksi – tule rohkeasti mukaan!

Yhteistä talkootuntijahtia vauhditetaan kilpailuilla. Tempauksessa kisataan 1) siitä, minkä Leader-ryhmän alueella on absoluuttisesti eniten talkootunteja, 2) missä talkoissa on eniten talkoolaisia, 3) kuka järjestää persoonallisimmat talkoot ja 4) lisäksi Instagramissa pyörii kuvakisa. Palkinnot ovat seuraavat:

1) Rap-aiheinen tapahtuma. Räppärit Jontti ja Shaka esiintyvät ja pitävät rap-työpajan.

2) Bussimatka (tai muutamakin) minne tahansa Suomessa: pelireissu, opintomatka, luokkaretki, kulttuurimatka… maksimissaan 3000 euron arvosta.

3) Mestarikokin loihtima lähiruokaillallinen, max 20 henkilölle.

4) Jopo.

Voisiko jonkun sarjan voittaja olla Pirityiset ry:n alueelta?

Maailman suurimmat talkoot on Suomen Leader-ryhmien yhteinen tempaus. Kampanjalla halutaan osoittaa, että talkoissa voi olla myös hauskaa ja niiden avulla saadaan aikaiseksi monia tärkeitä asioita, jotka muuten jäisivät ehkä tekemättä. Leader-rahoitteisissa hankkeissa talkoot ovat mainio tapa kuitata omarahoitusosuutta. Olethan sinä tutustunut tarjoamiimme rahoitusmahdollisuuksiin? Lue lisää täältä.

Pirityiset ry toimii Halsualla, Kaustisella, Lestijärvellä, Perhossa, Toholammilla ja Vetelissä sekä Kokkolan kaupungin Kälviällä, Lohtajalla ja Ullavassa. Se kannustaa maaseudun asukkaita kehittämään omaa kotiseutuaan, lisäämään sen viihtyisyyttä sekä synnyttämään uusia työpaikkoja ja yrityksiä. Ryhmät tarjoavat neuvontaa ja rahoitusta sekä yhteisöille että yrityksille.

leader maailman suurimmat talkoot cmyk