25
kesä

Ideoidaan yhdessä!

Kaustisen seutukunta ja Leader Pirityiset ry kutsuvat alueen toimijoita ideoimaan yhteiselle aluekehittämisen innovointialustalle. Ideariihi polkaistaan käyntiin keskittymällä aluksi alueen liikennepalveluihin. 

- Liikkumisen palvelut liittyvät erittäin olennaisesti maaseudun elinvoimaan ja palveluiden saavutettavuuteen. Kaupassa käyntiin liittyy kuljetus. Harrastukseen menoon liittyy kuljetus. Urheilu- ja kulttuuritapahtumiin liittyy kuljetus. Töihin ja kouluun liittyy kuljetus. Verkkokauppaostoksen kotiin saantiin liittyy kuljetus. Näin ollen Ideariihi sopii enemmän kuin hyvin Kyytiin2 -hankkeen teemaan, kertoo projektipäällikkö Tomas Luoma. 

Ideariihi-Innovointialusta on nyt auki ja alueen asukkaat voivat käydä siellä kommentoimassa, ideoimassa ja tykkäämässä toisten ideoista. Luoma toivoo, että kynnys omien ideoiden kertomiselle olisi matalalla. 

- Jokainen idea ja kommentti on tervetullut. Niistä on valtava apu liikennepalveluiden kehityksen eteenpäin viemiselle ja voimme tällä tavalla yhdessä parantaa alueen elinvoimaa sekä yritys- ja harrastustoiminnan saavutettavuutta. Mitä helpommin erilaiset palvelut ovat tavoitettavissa sitä houkuttelevammalta alueemme näyttää myös turistien ja potentiaalisten alueelle muuttajien näkökulmasta. 

Ideariiheen pääsee tästä linkistä: https://app.viima.com/pirityiset/idea-riihi/?categories=54212

08
kesä

TERVETULOA KEVÄTKOKOUKSEEN!

Kevätkokous pidetään tiistaina  16.6.2020 klo 18.00 Ullavan Ylikylän nuorisoseuran talolla (Rahkosentie 226, 68390 Rahkonen)

Kokouksen alussa Pirityisten toiminnanjohtaja Elina Itäniemi kertoo tulevan ohjelmakauden valmisteluista.

Kevätkokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokousmateriaalit jaossa kokouspaikalla.

 

Tule paikalle kokoukseen vain terveenä

Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.

Muista turvaväli 1-2 metriä

Tapahtumissa on muistettava turvavälit. Suositeltu turvaväli henkilöiden välillä on 1–2 metriä.

Pese kädet ja puhdista niitä käsihuuhteella

Pese kädet huolellisesti runsaalla vedellä ja saippualla tai käsidesillä kun saavut tapahtumaan. Desinfioi käsiäsi aina ennen kahvia, WC-käynnin jälkeen sekä aina aivastamisen tai yskimisen tai niistämisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytä käsihuuhdetta. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Muista yskiä oikein

Kun yskit tai aivastat, laita suun eteen kertakäyttönenäliina ja laita se heti käytön jälkeen roskikseen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suu kyynärtaipeella. Muista pestä sen jälkeen kädet.

 

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

01
kesä

Maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuet on avattu

Koronavirusepidemiasta kärsiville maaseudun mikroyrityksille, eräille maatalouden alkutuotannon ja kalatalouden yrityksille aletaan myöntää väliaikaista kriisitukea. Koronaviruspandemiasta johtuviin talousvaikeuksiin tarkoitettujen tukien haku on avautunut 18.5.2020. Taloudellista tukea voivat hakea maatilojen yhteydessä toimivat yritykset, maataloustuotteita jalostavat ja myyvät mikroyritykset, maatalouden alkutuotannon sekä kalastuksen, vesiviljelyn, kalanjalostuksen ja kalakaupan yritykset. 

Maaseudun yritysten väliaikainen tuki auttaa yrityksiä, joiden taloudellinen tilanne on heikentynyt koronaviruspandemian aiheuttamien markkina- ja tuotantohäiriöiden takia. Tuen tavoitteena on helpottaa yritysten sopeutumista poikkeustilanteeseen ja jatkamaan toimintaansa kannattavasti sekä turvaamaan työpaikkoja siirryttäessä kohti normaaliolosuhteita. Tuki on tarkoitettu  maatilojen yhteydessä harjoitettavaan yritystoimintaan sekä alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka jalostavat ja myyvät maataloustuotteita. Tuen määrä on 5 000–10 000 euroa, ja tukea voi saada korkeintaan 80 prosenttia esitetyistä menoista. Tukea voi käyttää yrityksen toiminnan jatkumisen turvaaviin, välttämättömiin menoihin, kuten henkilöstö-, kiinteistö- ja vuokrakuluihin. 

Alkutuotannon väliaikainen tuki on tarkoitettu alkutuotannon alalla toimiville, koronakriisistä suoraan kärsineille yrityksille. Tällaisia ovat esimerkiksi sellaiset erikoistuneet maatilat, porotilat ja puutarhatilat, jotka myyvät tuotteitaan suoraan ravintoloille tai muille ostajille, ja joiden tuotteiden menekki on pysähtynyt tai merkittävästi pienentynyt koronakriisin vuoksi. Tukea voi saada 5 000–10 000 euroa. Tukea voi saada korkeintaan 80 prosenttia esitetyistä menoista. 

Kalatalouden väliaikaista tukea voivat hakea kalatalousalan yritykset, joiden taloudellinen tilanne on merkittävästi heikentynyt koronavirusepidemian vuoksi 31.12.2019 jälkeen. Avustuksen tarkoituksena on yritystoiminnan jatkumisen turvaaminen epidemiasta johtuvien merkittävien markkina- ja tuotantohäiriöiden aikana. Tuen määrä voi olla korkeintaan 80 prosenttia ELY-keskuksen arvioimasta välttämättömästä taloudellisesta sopeuttamistarpeesta. Avustus voi olla suuruudeltaan 3 000 – 10 000 euroa. Tuen määrän harkinnassa otetaan huomioon yrityksen saamat muut avustukset koronavirusepidemian vaikutusten hallintaan. 


Tarkemmat tiedot siitä mihin tuki on tarkoitettu, mitkä ovat tukiehdot sekä ohjeet tukihakemusten tekemiseen löytyvät ELY-keskuksen sivuilta:
Maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuki

19
touko

Ilmoittaudu Canva -koulutukseen


Tässä verkkokoulutuksena toteutettavassa Canva -työpajassa opit tekemään helposti sisältöä someen ilmaisella Canva -ohjelmalla! Canva on helppokäyttöinen ja monipuolinen suunnitteluohjelma, jolla voi luoda mm. somegrafiikkaa, julisteita, kortteja, esityksiä ja Facebook -kansikuvia.

Kahden tunnin kurssilla käydään läpi ohjelman perustoiminnot, ja opitaan muokkaamaan omaan käyttöön sopivaa materiaalia Canvan mallipohjista.

Järjestämme kaksi samansisältöistä työpajaa yhteistyössä Leader Yhyres ry:n kanssa:

Tiistaina 26.5. klo 17 - 19 JA
Torstaina 28.5. klo 9.30 - 11.30

Työpajat toteutetaan Zoom -alustalla. Linkki työpajaan toimitetaan ilmoittautuneille! Ilmoittautumiseen pääset tästä:

Ilmoittaudu Canva -kurssilleLisätietoja:
Anu Kauppila,
Lyhde III -tiedonvälityshanke
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040 357 9906