09
marras

KATSO-PALVELU POISTUU - TARKISTA SUOMI.FI -VALTUUTUKSEN TOIMIVUUS!

KATSO-PALVELUN KÄYTTÖ PÄÄTTYY – KÄYTTÄJIEN TULEE SIIRTYÄ SUOMI.FI-PALVELUUN

 

Katso-palvelu poistuu käytöstä 31.12.2020. Katso-palvelun korvaavat Suomi.fi-tunnistus ja Suomi.fi-valtuudet. Suomi.fi-valtuudet kannattaa hoitaa kuntoon nyt, jotta asiointi Hyrrän kautta sujuu myös Katso-palvelun päättymisen jälkeen.

Vuodenvaihteen jälkeen Katso-tunnisteella ei ole enää mahdollista tunnistautua, eivätkä Katso-palvelussa olevat roolit ja valtuudet ole enää voimassa. Katso-palvelussa nyt olevat valtuudet eivät siirry uuteen palveluun, vaan ne tulee luoda Suomi.fi-valtuuksiin. Asiointipalveluihin kirjaudutaan jatkossa vahvoilla henkilökohtaisilla tunnistusvälineillä kuten verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, poliisin myöntämällä henkilökortilla tai Digi- ja väestötietoviraston myöntämällä toimikortilla. Erillisiä tunnuksia Suomi.fi-valtuuksien käyttäjä ei tarvitse.

 

Yksityishenkilöt sekä yritykset ja yhteisöt, joiden nimenkirjoitusoikeuden voi selvittää kaupparekisteristä tai yhdistysrekisteristä, voivat ottaa Suomi.fi-valtuudet käyttöön omatoimisesti heti. Suomi.fi-valtuudet voi ottaa käyttöön osoitteessa suomi.fi/valtuudet.

 

MUUT YHTEISÖT VOIVAT HYÖDYNTÄÄ VIRKAILIJAVALTUUTTAMISPALVELUA

Virkailijavaltuuttamispalvelu mahdollistaa sähköisen valtuuttamisen ja toisen puolesta asioinnin niille tahoille, joiden edustamisoikeuksia ei saada suoraan yritys- tai yhdistysrekistereistä. Virkailijavaltuuttamispalvelua tarvitsevia tahoja ovat esimerkiksi elinkeinoyhtymät, oppilaitokset, seurakunnat, julkiset organisaatiot ja yhdistykset, joiden säännöt vaativat enemmän kuin yhden nimenkirjoittajan.

 

Valtuuden rekisteröinnin saa vireille lähettämällä valtuushakemuksen liitteineen virkailijavaltuuttamispalveluun.

Organisaation edustusoikeudelliselle tai hänen valtuuttamalleen rekisteröidään hakemuksesta joko valtuutusoikeus tai edustajan valtuutusoikeus.

  • Valtuutusoikeuden saanut voi myöntää valtuuksia omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa.  
  • Edustajan valtuutusoikeuden saanut henkilö voi antaa omatoimisesti Suomi.fi-valtuuksissa edustamisvaltuuksia toisille henkilöille alkuperäisen valtuuttajan asioiden hoitamiseen. Valtuuden on voinut antaa henkilö, yritys tai yhteisö. Edustajan valtuutusoikeuden saanut henkilö voi myös pyytää asiointivaltuuksia yrityksiltä, yhteisöiltä tai henkilöiltä heidän asioidensa hoitamiseen.

Katso video-ohjeet valtuuksien tekemiseen:

https://sway.office.com/GEnbxFp85O8SAqKl?ref=Link

 

12
loka

Pirityisten syyskokous

Tervetuloa Leader-ryhmä Pirityiset ry:n syyskokoukseen keskiviikkona 21.10.2020 klo 19.00 Lohtajalle Jukkolanmäen Navetanvintin kokoustilaan (osoite Jukkolanmäentie 27, 68230 Lohtaja)

  • Kahvitus alkaen klo 18.45
  • Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat

Syyskokous_Esityslista_2020.pdf

Muut kokousmateriaalit ovat jaossa kokouspaikalla sekä pyydettäessä Pirityisten toimistolta.

Saavuthan kokoukseen vain terveenä, koronaturvallisuus huomioiden.

Seuraamme viranomaisten ohjeita tapahtumien järjestämisestä. Mikäli kokousta joudutaan siirtämään koronavirustilanteesta johtuen, ilmoitamme siitä kotisivuillamme.

27
syys

Ilmoittaudu maaseudun liikennepäivään!

Miten automatkoja voisi yhdistellä helposti ja yhteisöllisesti? Maaseudun liikennepäivässä tarkastellaan inspiroivasti ja konkreettisesti, millaista liikenne maaseudulla on tänään, ja miten sitä voisi muuttaa kestävämmäksi matka kerrallaan. Maaseudun liikennepäivä on tarkoitettu yrityksille, yhdistyksille ja alueen asukkaille. Se järjestetään verkossa 3.10 klo 9-12. Lähde mukaan kehittämään maaseudun liikennepalveluita virtuaaliseen työpajaan!

Ai miksi? No liikennepalveluita tarvitaan. Kaikilla on oikeus harrastaa, nähdä kavereita ja sukulaisia, käydä kaupassa ja luontopolulla ja matkailla. Liikennepalveluiden tarvitsijamäärät kasvavat alueella  lähivuosina. Yhteistyössä Soiten ja sivistystoimien kanssa halutaan luoda kuljetuspalveluita, joiden avulla jokainen pystyy nauttimaan maaseutuelämästä, oli autoa tai ei.  
Koulukuljetukset ja sote-kuljetukset halutaan avata kaikkien käyttöönMiltä kuulostaisi kymmenen minuutin välein Kaustiselta Kokkolaan lähtevä kuljetus? Näin tapahtuu tälläkin hetkellä, mutta tuossa kuljetuksessa istuu yksi henkilö, eivätkä muut tästä mahdollisuudesta edes tiedä.  
- Avataan yhteisistä varoista ostettuja liikennepalveluita mahdollisimman monen  käyttöön, ja lisätään tähän vielä yhteisölliset kimppakyydit. Näin syntyy maaseutu, jossa pääsee kätevästi osallistumaan tavalliseen arkeen – tasa-arvoisesti, kertoo Kyytiin2 -hankkeen projektipäällikkö Tomas Luoma.  

Maaseudun liikennepäivä on maksuton tilaisuus. Osallistuminen tapahtuu Zoom -virtuaalityötilassa. Ilmoittautuminen viimeistään su 27.9 osoitteessa: https://webropol.com/s/maaseudunliikennepaiva


 

25
kesä

Ideoidaan yhdessä!

Kaustisen seutukunta ja Leader Pirityiset ry kutsuvat alueen toimijoita ideoimaan yhteiselle aluekehittämisen innovointialustalle. Ideariihi polkaistaan käyntiin keskittymällä aluksi alueen liikennepalveluihin. 

- Liikkumisen palvelut liittyvät erittäin olennaisesti maaseudun elinvoimaan ja palveluiden saavutettavuuteen. Kaupassa käyntiin liittyy kuljetus. Harrastukseen menoon liittyy kuljetus. Urheilu- ja kulttuuritapahtumiin liittyy kuljetus. Töihin ja kouluun liittyy kuljetus. Verkkokauppaostoksen kotiin saantiin liittyy kuljetus. Näin ollen Ideariihi sopii enemmän kuin hyvin Kyytiin2 -hankkeen teemaan, kertoo projektipäällikkö Tomas Luoma. 

Ideariihi-Innovointialusta on nyt auki ja alueen asukkaat voivat käydä siellä kommentoimassa, ideoimassa ja tykkäämässä toisten ideoista. Luoma toivoo, että kynnys omien ideoiden kertomiselle olisi matalalla. 

- Jokainen idea ja kommentti on tervetullut. Niistä on valtava apu liikennepalveluiden kehityksen eteenpäin viemiselle ja voimme tällä tavalla yhdessä parantaa alueen elinvoimaa sekä yritys- ja harrastustoiminnan saavutettavuutta. Mitä helpommin erilaiset palvelut ovat tavoitettavissa sitä houkuttelevammalta alueemme näyttää myös turistien ja potentiaalisten alueelle muuttajien näkökulmasta. 

Ideariiheen pääsee tästä linkistä: https://app.viima.com/pirityiset/idea-riihi/?categories=54212