21
helmi

Kuvia kyliltä -valokuvaprojekti jatkuu

netti iiris ala korpi

Kuva: Iiris Ala-Korpi

 

Kiinnostaisiko sinua lähteä mukaan kokoamaan yhteistä valokuva-arkistoa keskipohjalaisista kylistä?

Kuvia kyliltä -valokuvaprojekti kutsuu valokuvauksesta kiinnostuneita henkilöitä kertomaan kuvin, miltä kylät näyttävät vuonna 2017. Tavoitteena on kuvata kylänäkymiä ja kylien olemusta, ihmisiä ja tapahtumia.

Kuvia kyliltä alkoi syksyllä 2016 nuorten projektina. Kuvat on nähtävissä osoitteessa http://tipalola.wixsite.com/kuviakylilta Nyt kuvaaminen jatkuu ja keräämme lisää kuvia laajempaan arkistoon, joka tulee nähtäväksi nettisivulle ja mahdollisuuksien mukaan kylien toimitilojen yhteyteen. Kaikenikäiset kuvaajat ovat tervetulleita mukaan! Osallistu sinäkin, kuvia tarvitaan!

Kuva-arkiston luominen on merkittävä kulttuurihistoriallinen teko. Valokuvaamalla kylä jää historiaan juuri sellaisena kuin se tällä hetkellä on. Valokuvissa näkyy aika, joka hetken päästä onkin jo historiaa. Kuviin tallentuu kylässä tapahtuva muutos, uusia taloja rakennetaan ja vanhoja puretaan, asukkaat vaihtuvat ja maisema muuttuu.

Kuvausohjeita lyhyesti:

  • Kuvaa kylänäkymiä - ihmisiä, tapahtumia, taloja, kylänraittia, maisemia
  • Lähesty kohteita rohkeasti ja kuvaa paljon.
  • Valmiit kuvat toimitetaan jpg-tiedostoina.

Hanketyöntekijänä Kuvia kyliltä -projektissa toimii kuvataiteilija Tiina Palola. Ohjeita ja lisätietoa projektista saat Tiinalta puhelimitse 040 865 1454 tai sähköpostitse tiina.palola(a)pirityiset.fi.

Kuvia kyliltä toteutetaan Pirityisten toimialueella, johon kuuluvat Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Perho, Toholampi ja Veteli sekä Kokkolan maaseutualueet Kälviä, Lohtaja ja Ullava.

Kuvia kyliltä -valokuvaprojekti on osa Kylien ääni -hanketta. Kylien ääni kolmen Leader-ryhmän (Pirityiset, Aktion Österbotten ja Yhyres) yhteinen kylien kehittämishanke.