29
maalis

Maaseudun kehittämiseen 200.000 euroa

Leader-ryhmä Pirityiset on tammi–maaliskuussa myöntänyt yleishyödyllisille ja elinkeinotoimintaa edistäville hankkeille yhteensä lähes 200 000 euroa maaseudun kehittämiseen.

Pirityiset on myöntänyt tukea Perhon seurojentalolle pintaremonttiin, Vetelin Pulkkisen nuorisoseuralle lämpöremonttiin sekä Lestijärven ympäristöyhdistykselle pitkospuiden uusimiseen ja taukopaikan kunnostamiseen Valkeisen järven alueelle.

Tukea saa myös Metsäkeskuksen hanke, jossa puualan yritykset saavat ohjausta digitaalisten palveluidensa suunnitteluun, tuottamiseen ja käyttöönottoon. Hankkeeseen osallistuvat yritykset ovat Perhosta, Vetelistä ja Kaustiselta.

Lisäksi tukea on myönnetty Taito Keski-Pohjanmaalle kiertävän käsityöneuvonnan järjestämiseen ja neuvonnassa tarvittavan auton hankintaan.

Pirityiset ry on Leader-ryhmä, joka kannustaa maaseudun asukkaita kehittämään hankkeilla omaa kotiseutuaan, lisäämään sen viihtyisyyttä sekä synnyttämään uusia työpaikkoja ja yrityksiä. Pohjanmaan Ely-keskus tekee tukipäätöksille vielä laillisuustarkistuksen.

Leader-työ rahoitetaan maaseutuohjelmasta. Rahoitus koostuu EU:n maaseuturahaston, valtion ja kuntien varoista.

 

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Elina Itäniemi, puh. 044 748 5488, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.