12
helmi

Haussa hyvin korjattu seurantalo!

Tiedätkö erityisen hyvin korjatun seurantalon? Seurantaloasiain neuvottelukunta etsii hyvin korjattua seurantaloa, jonka korjaushanke on lisännyt sen käyttöä, ja joka toimisi esimerkkinä myös muille. Nyt etsitään vuoden 2020 palkittavaa seurantaloa. 

Kestävä korjaus lisää seurantalon käyttöä

Hyvin korjatussa seurantalossa korjaukset on tehty vanhaan taloon sopivilla korjausmenetelmillä ja materiaaleilla. Säilyttävä korjaamistapa on uusimista kestävämpää, sekä ekologisesti että taloudellisesti. Neuvottelukunta painottaakin edellä mainittuja perinnerakentamisen piirteitä ja rakennuksen oman historian vaalimista valinnassaan. Myös toiminnalliset parannukset, kuten esteettömyys ja mahdolliset laajennukset on suunniteltu vanhaan rakennukseen sopiviksi. Ehdotuksessa kannattaa tuoda esille myös se, miten korjaus on lisännyt talon käyttöä, yhteisöllisyyttä ja yhteisön talkoohenkeä.

Ehdota palkittavaa seurantaloa 31.3. mennessä

Ehdotus palkinnon saajasta jätetään sähköisellä lomakkeella. Ehdotuksen tekijä voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka tuntee talon ja sen korjaukset hyvin. Ehdotukset tulee lähettää 31.3.2020 mennessä. Palkintoraati valitsee ehdotusten joukosta kilpailun toiseen vaiheeseen talot, joista voidaan pyytää vielä lisätietoja. Palkinnon saaja julkistetaan seurantalopäivänä syyskuun alussa. Palkinto on pronssiveistos. Kunniamainintoja voidaan jakaa useampia.

Tarkemmat tiedot: https://kotiseutuliitto.fi/seurantalot/hyvan-korjauksen-palkinto/
Ehdota hyvin korjauksen palkinnon saajaa tällä lomakkeella