01
maalis

. Posted in Yleiset

ISSE-hanke

Leader-ryhmä Pirityisten ISSE-hanke (2016–2018) innostaa maaseudun asukkaita kaunistamaan yhdessä omaa asuin- ja elinympäristöään. Hankkeessa hyödynnetään ITE-taidetta ja ympäristötaidetta. Keskiössä ovat myös yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja taiteen hyvinvointivaikutukset.

ISSE-hankkeen idea on lähtöisin Kaustiselta ja sitä on suunniteltu paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen kanssa. Hanke aloitetaan Kaustiselta Kansantaiteenkeskuksen ympäristöstä, jonne rakennetaan yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa ITE-taiteen puutarha eli ISSE-puisto. Hanke levittäytyy myös muihin kohteisiin. Tarkoituksena on kunnostaa myös ns. epäpaikkoja, jotka sijaitsevat keskeisillä paikoilla, mutta ovat jääneet syystä tai toisesta huonolle hoidolle.

Kaustiselta ISSE-hanke levittäytyy eri puolille Keski-Pohjanmaata erilaisina työpajoina. Pirityiset toimii Halsualla, Kaustisella, Lestijärvellä, Perhossa, Toholammilla ja Vetelissä sekä Kokkolan kaupungin Kälviällä, Lohtajalla ja Ullavassa.

Lisätiedot: hankekoordinaattori Krista Järvelä p.044 235 9838, krista.jarvela(a)pirityiset.fi

 

ISSE-hankkeessa tulevaa ja tapahtunutta:

 

Taivaan laasijat

Kaustiselle pystytetään kesällä 2017 taiteilija Anni Rapinojan suunnittelema ja paikallisten yhdistysten toteuttama yhteisöllinen taideteos Taivaan laasijat.

 

Issenaiset-tapahtuma

Stand-up-henkinen Issenaiset-tapahtuma järjestettiin Vetelin Veikkolaan kansainvälisenä maaseudun naisten päivänä 15.10.2016.

 

Keski-Pohjanmaa-seminaari: Isse keskipohjalaisittain - luovuutta ja elinvoimaa

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien yhteydessä 15.7.2016 pidetty Keski-Pohjanmaa-seminaari keskittyi maakunnallisiin aiheisiin luovuuden näkökulmasta. Puhujina seminaarissa ovat professori Arto Haveri Tampereen yliopistosta ja ”luovuuden asiamies” Mato Valtonen.

 

ISSE-puisto

Kaustisen Kansantaiteenkeskuksen pihapiirin puistoalue kohentui kesällä 2016. Valtatietä vierustava kiviaita uudistui keltamaksaruohoistutuksilla ja Tapani Kokon Houkutuspoika-teos saapui.

Kivi3   Houkutuspoika6  

 

Niksibetoni-työpajat  

Niksibetoni-työpajat järjestettiin Lohtajalla, Kaustisella ja Kälviällä heinäkuussa 2016. Ohjaajana Raimo Flink.

Kaustinen6   Kaustinen10      

 

Soiva Polku -työpaja

Työpajoissa rakennettiin kierrätysmateriaaleista tuulikelloja, jotka ripustettiin Perhonjoen varteen maisemapolulle. Soiva Polku työpajat järjestettiin Vetelin Taidekartanolla kesäkuussa 2016. Ohjaajina Jaana Lahti-Luopa ja Tiina Palola.   

 WP 20160621 19 32 41 Pro highres 1    MG 5402   

 

Taidekoteja linnuille

Linnunpönttöjen rakentamista ja niiden luovaa koristelua ohjasivat Olga Melet-Pajuoja ja Paula Tiala Toholammilla, Ullavassa, Lestijärvellä, Perhossa ja Kaustisella. Työpajat pidettiin touko-heinäkuussa 2017. 

ISSE-pajat kesällä 2016

 IMG 7671   Pönttö6

 

Hankkeen avaus- ja ideointiseminaari

ISSE-hankkeen avaus- ja ideointiseminaari pidettiin Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa 11.3.2016.

Aloitus2